Οι νέες τεχνολογίες και η χρήση του σύννεφου στην εκπαίδευση - Ηρακλέους, Ευστρατία - Χριστόφορος (2015)
Πολυάριθμες μελέτες και έρευνες τα τελευταία χρόνια επισημαίνουν ότι η εκπαίδευση στο μέλλον θα έχει ψηφιακό χαρακτήρα. Έχουν περάσει περισσότερα από τριάντα χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε το πρώτο AppleII σε αίθουσες διδασκαλίας και αν και χρησιμοποιούνται στα σχολεία όλο και πιο προηγμένης τεχνολογίας ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προγράμματα, δεν υπάρχει ακόμα μια ενιαία ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στο εκπαιδευτικό σύστημα. Για τη σημερινή εκπαίδευση, η τεχνολογία είναι απλώς ένα επιπρόσθετο βοήθημα στον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας και μάθησης (Webb & Cox, 2004). Βρισκόμαστε πλέον σε μία εποχή όπου είναι απαραίτητη η ενσωμάτωση της τεχνολογίας των υπολογιστών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Στο μακρινό μέλλον το ψηφιακό σύννεφο θα είναι το μέσο που θα οδηγήσει σε νέους ορίζοντες τον τομέα της εκπαίδευσης. Το σύννεφο είναι μία εξελισσόμενη, αυτάρκης, πανταχού παρούσα ψηφιακή οντότητα η οποία θα γίνει τόσο αναγκαία για την επιβίωση του ανθρώπου, όπως το νερό, η τροφή και η στέγη (Έκθεση Horizon, 2011). Όλα τα πράγματα θα υπάρχουν στο σύννεφο και οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν μια πύλη – μια οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή – που θα τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στο