Πολυκριτηριακή ανάλυση και δημιουργία αιολικών πάρκων με την χρήση εργαλείων γεωπληροφορικής - Παλαιολόγου, Παλαιολόγος (2015)
Ο σκοπός της διπλωματικής είναι η διερεύνηση του αιολικού δυναμικού της Λέσβου, η επιλογή κατάλληλων θέσεων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και η αποτίμηση της αισθητικής όχλησης που προκαλείται, μέσω μιας διαδικασίας οπτικοποίησης.Στην διπλωματική αναπτύσσονται οι βασικές αρχές που διέπουν την χωροθέτηση ενός αιολικού πάρκου, το αιολικό δυναμικό που υπάρχει στον Ελλαδικό χώρο και ιδιαιτέρως της Λέσβου. Αναπτύσσεται ο τρόπος επιλογής των θέσεων εγκατάστασης των αιολικών πάρκων με κοινωνική συναίνεση και αποδοχή του όλου έργου και εκτιμάται η ισχύς που είναι διαθέσιμη σε επίπεδο αιολικού πάρκου, αλλά και σε κάθε ανεμογεννήτρια. Επιστέγασμα της διαδικασίας είναι η προσπάθεια αποτίμησης της οπτικής όχλησης από τα αιολικά πάρκα σε ένα φωτορεαλιστικό περιβάλλον.