Τροχαία ατυχήματα στο νησί της Λέσβου - Βάκα, Ασπασία - Βασίλειος (2015)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή εκπονήθηκε στο πλαίσιο διεκπεραίωσης του κύκλου σπουδών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική στην Ανθρωπογεωγραφία και στο Σχεδιασμό του Χώρου» του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το αντικείμενο της εργασίας είναι η δημιουργία μίας Βάσης δεδομένων για τα τροχαία ατυχήματα του νησιού για την χρονική περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2004 έως και 31 Αυγούστου 2012. Στην συνέχεια τα τροχαία ατυχήματα θα οπτικοποιηθούν και θα γίνει μελέτη τους στατιστικά αλλά και χωρικά, έτσι ώστε να εντοπιστούν τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου και να μπορούν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης τους.