Χωροχρονική ανάλυση έκτασης καλλιέργειας αμπέλων (και αντίστοιχης γεωργικής παραγωγής) συναρτήσει βιοφυσικών και κλιματικών παραγόντων στην Ελλάδα - Καραμπάσης, Παντελής - Γεώργιος (2015)
Η παρούσα μελέτη εστιάζει στην Άμπελο. Σκοπός της είναι η εκτίμηση της αμπελουργικής παραγωγής της Ελλάδας, βασιζόμενοι σε βλαστικά και κλιματικά δεδομένα όπως και προγενέστερες μελέτες εκτίμησης παραγωγής των αμπελώνων της Ισπανίας και Πορτογαλίας . Οι προβλέψεις αφορούν την παραγωγή των αμπελώνων της Ελλάδας βασιζόμενοι σε κλιματικά δεδομένα του παρόντος (1950-2000) από την σελίδα www.worldclim.com του Παγκόσμιου Κλιματικού Μοντέλου HadGEM2-ES και δεδομένων βλάστησης από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα VEGETATION σε τιμές δείκτη NDVI .