Ψηφιακή πόλη : μεθοδολογία προδιαγραφής λειτουργικών απαιτήσεων - Μαυροφίδης, Θωμάς - Αιμίλιος (2015)
Η διατριβή εξετάζει τις διαδικασίες προδιαγραφής λειτουργικών απαιτήσεων για τον σχεδιασμό ενός πληροφοριακού συστήματος σε μια πόλη. Ακολουθείται η σύγχρονη συστημική προσέγγιση, βασισμένη στο έργο του Niklas Luhmann και εξετάζονται: το αστικό φαινόμενο εν γένει - από την εποχή του Μεσαίωνα έως σήμερα, η σημασία και η αποδοτικότητα της συστημικής προσέγγισης στην ερμηνεία του φαινομένου, η σημασία ενός πληροφοριακού συστήματος ενσωματωμένου στην καθημερινή λειτουργία της πόλης, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης. Η εργασία προσφέρει ένα πλαίσιο για την προδιαγραφή λειτουργικών απαιτήσεων, βασισμένο στη θεωρία της αυτοποίησης