Η τοπική ανάπτυξη και η πολιτική για την αειφορία: η περίπτωση του Ν. Μεσσηνίας - Εξαρχουλέα, Ιουλία (2015)
Η παρούσα διδακτορική διατριβή επιχειρεί τη θεωρητική και εμπειρική διασύνδεση της πολιτικής για την αειφορία, της λειτουργίας του τοπικού επιπέδου και κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συμμετοχικών διαδικασιών. Μέσω ποιοτικής έρευνας και συγκεκριμένα με συνεντεύξεις με αιρετούς, εκπροσώπους ΜΚΟ, επενδυτές, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του νομού Μεσσηνίας επιχειρεί να αποσαφηνίσει τις «αξίες», τις «στάσεις» και τις «αντιλήψεις» των φορέων λήψης των αποφάσεων στο τοπικό επίπεδο καθώς και τους παράγοντες και τις διαδικασίες διαμόρφωσής των. Έμφαση δίνεται στους μηχανισμούς λήψης των αποφάσεων, τις συμμετοχικές διαδικασίες και τις αντιδράσεις στις περιβαλλοντικές αποφάσεις.