Ιδιότυπα αγρο-διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη λιγότερο ευνοημένων περιοχών: η περίπτωση του νησιωτικού χώρου - Βακουφάρης, Χρήστος (2015)
Η στροφή προς την ‘ποιότητα’ η οποία χαρακτηρίζει τον αγρο-διατροφικό κλάδο και την ύπαιθρο θεωρείται πως μπορεί να αποτελέσει μία αναπτυξιακή λύση για περιθωριοποιημένες γεωργικά περιοχές οι οποίες δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το μοντέλο της εντατικής γεωργίας. Η Διατριβή αυτή εξετάζει την συνεισφορά των ιδιότυπων αγρο-διατροφικών προϊόντων στην βιώσιμη ανάπτυξη των Λιγότερο Ευνοημένων Περιοχών εστιάζοντας στο νησιωτικό χώρο.