Ανάλυση και προτυποποίηση γραμμών παραγωγής με γραμμική και μη γραμμική ροή των υλικών και προϊόντων - Διαμαντίδης, Αλέξανδρος (2015)
Η εργασία αυτή ασχολείται κυρίως με την ανάπτυξη αλγορίθμων οι οποίοι θα συμβάλουν στην ανάλυση των βιομηχανικών συστημάτων στα οποία η ροή των προϊόντων μπορεί να είναι είτε γραμμική είτε μη γραμμική. Πιο συγκεκριμένα η εργασία αυτή αποτελείται από πέντε κεφάλαια: Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται μια εισαγωγή στα βιομηχανικά συστήματα στην οποία περιγράφονται οι κατηγορίες των βιομηχανικών συστημάτων που συναντώνται στην πράξη και στις αναλύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι μέθοδοι ανάλυσης των βιομηχανικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται στη σχεδίαση, ανάλυση και βελτιστοποίησή τους. Στο τρίτο κεφάλαιο δίνεται ένας αλγόριθμος για τον προσδιορισμό της απόδοσης ενός βιομηχανικού συστήματος στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες συγχώνευσης, γεγονός που οδηγεί σε μη γραμμική ροή των υλικών και προϊόντων, τα οποία είναι ενός τύπου μόνον. Στο τέταρτο κεφάλαιο εξετάζεται ένα βιομηχανικό σύστημα παρόμοιο με αυτό του τρίτου κεφαλαίου (δηλαδή πραγματοποιούνται πάλι εργασίες συγχώνευσης), αλλά με τη σημαντική διαφορά ότι το σύστημα αυτό μπορεί να παράγει περισσότερα του ενός τύπου προϊόντα. Η τελευταία αυτή υπόθεση αυξάνει κατά πολύ την πολυπλοκότητα του συστήματος. Το πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας ασχολείται με την εύρεση ενός αλγόριθμου για τον προσδιορισμό της απόδοσης ενός βιομηχανικού συστήματος στο οποίο κάθε σταθμός εργασίας αποτελείται από παράλληλες μηχανές επεξεργασίας. Η ανάλυση των βιομηχανικών συστημάτων που εξετάζονται και στα τρία μέρη της εργασίας με σκοπό τον προσδιορισμό της απόδοσής τους, γίνεται επεκτείνοντας τη μέθοδο της αποσύνθεσης (decomposition method) που αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί για απλούστερα βιομηχανικά συστήματα.