Το θεατρικό παιχνίδι και η επίδρασή του στις διαμαθητικές σχέσεις στο Δημοτικό Σχολείο - Μαρούδας, Ηλίας (2015)
Στην παρούσα εργασία επιχειρήθηκε εννοιολογικός προσδιορισμός του θεατρικού παιχνιδιού, ως μορφή της διά του θεάτρου αγωγής, με τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου, κατευθυνόμενου, διευρυμένου με σκηνική παρουσίαση δρώμενων, ομαδικού παιχνιδιού δραματικής/θεατρικής έκφρασης. Εξετάστηκε ειδικότερα η επίδρασή του στις κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των μαθητών/ριών της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, από την προοπτική της αλληλοαποδοχής, όπως και της ομαδικής συνοχής.Τα μέσα συλλογής των δεδομένων, που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν η ημιδομημένη συνέντευξη και η ημιδομημένη παρατήρηση. Για την επεξεργασία τους επιλέχθηκε ως ποσοτική προσέγγιση βασικά η κοινωνιομετρία και ως ποιοτική η ανάλυση περιεχομένου.Η εμπειρική έρευνα συμφωνώντας, σε γενικές γραμμές, από άποψη ευρημάτων με άλλες αντίστοιχες εντόπισε μέτριο βαθμό επίδρασης του θ.π. στην προαγωγή της αλληλοαποδοχής και της ομαδικής συνοχής, αλλά και μικρό βαθμό στην παραμονή, ακόμη και την ανάπτυξη τάσεων απόρριψης ή παραμέλησης.