Μοντελοποίηση και αξιολόγηση πολιτικών διαχείρισης αποθεμάτων σε εφοδιαστικά δίκτυα - Βρυσαγώτης, Βασίλειος (2015)
Στην παρούσα διατριβή αναλύονται πολιτικές αποθεμάτων και τύποι εφοδιαστικών δικτύων καθώς και διαδικασίες μοντελοποίησης ενώ τέλος οι πολιτικές αποθεμάτων αξιολογούνται με βάση μέτρα απόδοσης. Σε σχέση με την δομή της εργασίας, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια επισκόπηση των logistics ενώ διατυπώνονται οι στόχοι και οι σκοποί της εργασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο ασχολούμαστε αναφερόμαστε στα είδη εφοδιαστικών δικτύων (σειριακό, συγκλίνον, αποκλίνον) και στις πολιτικές διαχείρισης αποθεμάτων (συνεχής ,περιοδική). Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύουμε διαδικασίες μοντελοποίησης όπως οι διαδικασίες "γέννησης - θανάτου" και κατανομές τύπου φάσης. Στο 4ο κεφάλαιο αναλύουμε ένα σειριακό εφοδιαστικό δίκτυο με 2 μέλη (παραγωγός- λιανοπωλητής) με τους χρόνος αναπλήρωσης να κατανέμονται σύμφωνα με την κατανομή τύπου φάσης Coxian-2 και χαμένες πωλήσεις. Στο 5ο κεφάλαιο αναλύουμε σειριακό εφοδιαστικό δίκτυο με μέλη (παραγωγός- χονδρέμπορος- λιανοπωλητής) με τους χρόνος αναπλήρωσης να κατανέμονται σύμφωνα με την κατανομή τύπου φάσης Coxian-2 και χαμένες πωλήσεις. Στο 6ο κεφάλαιο αναλύουμε συγκλίνον εφοδιαστικό δίκτυο με δύο μέλη προμηθευτές και κέντρο διανομής τύπου push με τους χρόνους αναπλήρωσης να ακολουθούν την κατανομή τύπου φάσης Coxian-2. Τέλος στο 7ο κεφάλαιο αναλύουμε αποκλίνον εφοδιαστικό δίκτύο με ένα κέντρο διανομής και πολλούς λιανοπωλητές με με τους χρόνος αναπλήρωσης να κατανέμονται σύμφωνα με την κατανομή τύπου φάσης Coxian-2 και χαμένες πωλήσεις. Επίσης δίνονται τα συμπεράσματα της εργασίας