Επιπτώσεις του “Τουρισμού Εμπειρίας Καταναλωτών” (Consumer Experience Tourism) στην καταναλωτική συμπεριφορά και στη στρατηγική μάρκετινγκ: εμπειρική διερεύνηση στον κλάδο του οινοτουρισμού - Νέλλα, Αθηνά (2015)
Η Διατριβή επιχειρεί να συνδέσει τα επιστημονικά πεδία του τουρισμού, του μάρκετινγκ και της καταναλωτικής συμπεριφοράς μέσω του προσδιορισμού των επιπτώσεων του Τουρισμού Εμπειρίας Καταναλωτών (Consumer Experience Tourism) ή Βιομηχανικού Τουρισμού (industrial tourism) στην καταναλωτική συμπεριφορά των επισκεπτών. Η εμπειρία αυτής της ειδικής μορφής τουρισμού, που περιστρέφεται γύρω από την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης, αποτελεί ένα πεδίο αντίδρασης και δι-αντίδρασης μεταξύ επιχείρησης και επισκέπτη/ πελάτη, καθώς ο τελευταίος δέχεται μια σειρά από ερεθίσματα μάρκετινγκ που έρχονται να προστεθούν και να αλληλεπιδράσουν με προϋπάρχοντα ερεθίσματα, αντιλήψεις, στάσεις, προθέσεις και άλλες παραμέτρους της συμπεριφοράς του. Ειδικότερα, η Διατριβή επιχειρεί να προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο η τουριστική εμπειρία επίσκεψης στις εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης μπορεί να επιδράσει στην καταναλωτική συμπεριφορά των επισκεπτών στο επίπεδο της επωνυμίας της επιχείρησης και, ειδικότερα, στην αξία της επωνυμίας όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από την πλευρά του καταναλωτή/ πελάτη (Consumer Based Brand Equity) και στη διαμόρφωση ή και ενίσχυση των δεσμών προσκόλλησης με την επωνυμία (brand attachment). Η έμφαση δίδεται στο επίπεδο της επωνυμίας και η εμπειρική διερεύνηση των επιπτώσεων γίνεται στον κλάδο του οινοτουρισμού με τη χρήση της ανάλυσης SEM. Επίσης, η Διατριβή περιλαμβάνει την πρόταση μιας νέας τυπολογίας επισκεπτών οινοτουρισμού βάσει του βαθμού ανάμειξης τους με το κρασί (product category involvement).