Καινοτόμες δραστηριότητες και οικονομική ανάπτυξη: μια διαπεριφερειακή προσέγγιση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Κόκκινου, Αικατερίνη (2015)
Συμπερασματικά, στόχος ήταν η μελέτη, σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνικό επίπεδο της εξέλιξης των προβλημάτων, των πολιτικών και των πρακτικών αναφορικά με την τεχνολογική δραστηριότητα και την δυναμική διαδικασία ανάπτυξης και ως προς αυτό, βάρος δίνεται στην εξέταση των παραμέτρων της τεχνολογίας, καινοτομίας, τεχνολογικής πολιτικής, ανάπτυξης και συνοχής. Όπως γίνεται φανερό στην παρούσα διατριβή και την σχετική βιβλιογραφία, η τεχνολογία και οι καινοτομικές δραστηριότητες διαδραματίζουν σήμερα έναν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη, επηρεάζοντας άμεσα τους οικονομικούς φορείς, τα ιδρύματα, τους κοινωνικούς κανόνες και τις δομές διακυβέρνησης.