Η γένεση της μοντέρνας τέχνης (αρχές του 20ου αιώνα): παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές εφαρμογές των αισθητικών και καλλιτεχνικών αντιλήψεών τους - Καντάς, Κωνσταντίνος (2015)
Η διδακτορική διατριβή εξέτασε τις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές και εφαρμογές των αισθητικών και καλλιτεχνικών αντιλήψεων της μοντέρνας τέχνης. Εξετάστηκε πως με τη χρήση εκπαιδευτικών λογισμικών τα παιδιά είναι σε θέση να δημιουργήσουν έργα που διέπονται από τις αρχές της μοντέρνας τέχνης και κατά πόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής τους εκπαίδευσης έχουν αφομοιώσει τις αισθητικές και καλλιτεχνικές αντιλήψεις της μοντέρνας τέχνης. Το δείγμα της έρευνας αποτελούνταν από 180 παιδιά δημοτικών σχολείων από την περιοχή της Ρόδου και τα συμπεράσματα ανέδειξαν ότι η εκπαίδευση των παιδιών τα έχει εξοικειώσει γενικότερα με τα εικαστικά αλλά και με τη μοντέρνα τέχνη.