Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής με θέμα την αλληλεπίδραση ανθρώπινης κίνησης και νέων τεχνολογιών: η δομή της κίνησης μέσα από τη θεωρία του R.v.Laban και η ηχοποίηση της εικόνας - Ιωαννάτου, Μαρίνα Ισμήνη (2015)
Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής με θέμα την αλληλεπίδραση ανθρώπινης κίνησης και νέων τεχνολογιών. Ερευνάται η δομή της κίνησης στον τομέα του χορού και της χορογραφίας μέσα από τη θεωρία που ο R.v.Laban έθεσε για την κίνηση. Γίνεται παρουσίαση και καταγραφή πέντε κινητικών μοτίβων που δημιουργήθηκαν με βάση τη θεωρία του R.v.Laban καθώς και της νηματικής μικροεφαρμογής που πραγματοποιήθηκε για να προσφέρει στο χρήστη δυνατότητες πειραματισμού με την κίνηση, με βάση το τυχαίο, την αποστασιοποίηση από το υποκειμενικό στοιχείο και από τη μουσική. Μέσω αυτής της διαδικασίας ο χρήστης δημιουργεί πολλές εκδοχές ερμηνείας και συνδυασμού ενός πρωταρχικού κινητικού υλικού. Τέλος παρουσιάζεται και αναλύεται η διαδικασία ηχοποίησης της εικόνας που πραγματοποιείται με το λογισμικό EyesWeb. Διαδικασία μέσω της οποίας ο ήχος δημιουργείται από την ίδια την κίνηση ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνεται στο χώρο και στο χρόνο, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να «ακούσει» τον ήχο των κινήσεών του καθώς και να δημιουργήσει ηχητικές ακολουθίες που αντιπροσωπεύουν αντίστοιχες κινητικές ακολουθίες.