Ψηφιακές εκπαιδευτικές εφαρμογές για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες: ένα παράδειγμα για τη δυσορθογραφία - Γκορτζιώτου, Μαρία (2015)
Η εργασία αυτή κάνει λόγο για τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και την προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των δυσκολιών. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο γίνεται η θεωρητική ανασκόπηση του θέματος με γενικές πληροφορίες αρχικά και ύστερα επικεντρώνεται σε μια κατηγορία των μαθησιακών δυσκολιών, τη δυσορθογραφία αναλύοντάς την. Έπειτα, η τρίτη ενότητα αναφέρεται στη σύνδεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών με αυτό το θέμα. Στο δεύτερο μέρος, περιγράφεται η δημιουργία ενός παραδείγματος εκπαιδευτικού λογισμικού για τη δυσορθογραφία. Σκοπός του προγράμματος ήταν, η διερεύνηση των μαθησιακών δυσκολιών και η προσπάθεια αντιμετώπισής τους μέσω εκπαιδευτικού λογισμικού.