Τέσσερις δρόμοι για τον Ερωτόκριτο - Αυγενάκης, Χαράλαμπος (2015)
Ο «Ερωτόκριτος» είναι ένα έμμετρο ερωτικό μυθιστόρημα που γράφτηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από το Βιτσέντζο Κορνάρο (Vicenzo Cornaro) στην κρητική διάλεκτο. Η λογοτεχνική, θεατρική, προφορική αλλά και μουσική παράδοση που δημιούργησε τους τρεις τελευταίους αιώνες κυρίως στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές (Μήλος, Κύθηρα, Επτάνησα, Βενετία, Ρουμανία, παράλια Μ. Ασίας κ.α.), ήταν ένα από τα κύρια ερεθίσματα για τη δημιουργία αυτής της πολυμεσικής εφαρμογής. Μια ψηφιακή αναπαράσταση με τη βοήθεια των εργαλείων της ψηφιακής τεχνολογίας (τρισδιάστατα γραφικά, ήχος, ακίνητη εικόνα, ενεργό κείμενο, αλληλεπιδραστικές δυνατότητες) μπορεί να προσφέρει μια ζωντανή εμπειρία αυτών των «τεσσάρων δρόμων» . Η ψηφιακή αυτή προσέγγιση δεν έρχεται να αντικαταστήσει την εμπειρία του βιβλίου, αλλά να τη συμπληρώσει.