Ελληνική εκπαιδευτική τηλεόραση: μορφολογία και λειτουργία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις εικαστικές τέχνες την περίοδο 1998- 2008 - Φυρογένη, Σπυριδούλα (2015)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξετάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ελληνικής εκπαιδευτικής τηλεόρασης και συγκεκριμένα τις εκπαιδευτικές ταινίες που σχετίζονται με τις εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική). Η εργασία χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο γίνεται μια θεωρητική προσέγγιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τηλεόρασης ως μέσo εκπαίδευσης, της διδακτικής των εικαστικών τεχνών και της οπτικοακουστικής γλώσσας σε τέτοιου είδους προγράμματα. Το δεύτερο μέρος αφιερώνεται στην καταγραφή των 40 ταινιών της περιόδου 1998-2008, των οποίων το περιεχόμενο σχετίζεται με τις εικαστικές τέχνες. Στο τρίτο μέρος, γίνεται παρουσίαση ποσοτικών δεδομένων που προκύπτουν από ανάλυση και, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που δόθηκαν από τους συνεντευξιαζόμενους, εξάγονται συμπεράσματα τόσο για την κάθε ταινία ξεχωριστά, όσο και ευρύτερα για τη δράση και συμβολή της διεύθυνσης της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού.