Creating buzz by using media to make school gardens communication happen - Γιαννακοπούλου, Χαρά (2015)
Αυτή η μελέτη εστιάζει στην ενεργό συμμετοχή και την κατανόηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους σχολικούς κήπους. Η διείσδυση των κήπων στα ελληνικά σχολεία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, λόγω των περιορισμένων υποδομών. Μικρό μέρος της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει την ύπαρξή τους και τα συναφή οφέλη των σχολικών κήπων στην προώθηση μίας ποιοτικής καθημερινής ζωής. Η σημαντικότητα της περιβαλλοντικής συντήρησης τονίζεται σε μεγάλο βαθμό, δίνοντας παραδείγματα ανθρώπινων περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων τα οποία είναι αναγκαίο να δημοσιοποιηθούν και να αναπαραχθούν. Παρουσιάζεται η ιστορία πίσω από το κίνημα των σχολικών κήπων, καθώς και η πολυεπίπεδη σημασία τους σε μία ολιστική εκπαίδευση για όλους τους νέους. Τονίζεται ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παγκοσμίως για την προαγωγή της υγείας, της διατροφής και της ευημερίας γενικότερα. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων αυτής της μελέτης, επισημαίνει την ανάγκη για τους Έλληνες δημοσιογράφους να επενδύσουν περαιτέρω στη διαμόρφωση της υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα πρέπει επίσης τις δραστηριότητες της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που λαμβάνουν χώρα στα Ελληνική σχολεία, κάνοντάς τες δημοσίως γνωστές. Οι σχολικοί κήποι αποτελούν ένα εξαιρετικό σενάριο για το μερίδιο περιβαλλοντικής ευθύνης που έχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.