Μελέτη διαιτολογίου των νεοσσών του καλόγερου (Parus major) σε πευκοδάση της Λέσβου - Καραμήτσου, Αναστασία-Χριστίνα (2015)
Στην παρούσα εργασία γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής των διατροφικών συνηθειών των νεοσσών της παπαδίτσας του είδους Parus major στα πευκοδάση της Λέσβου, στην ευρύτερη περιοχή της Μικρής Λίμνης Αγιάσου. Βιντεοσκοπήθηκε μια σειρά από διαφορετικές τεχνητές φωλιές, στις οποίες οι νεοσσοί είχαν ηλικία εννέα ημερών, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για το είδος της τροφής που λαμβάνουν από τους γονείς.