Περιβαλλοντική εκπαίδευση και άτομα με αναπηρία - Πολύζου, Ευγενία; Βαρνάβα, Στέφανη (2015)
Στα πλαίσια της παρούσας πτυχιακής εργασίας γίνεται σύνδεση της μη τυπικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με Άτομα με Αναπηρία. Αυτό πραγματοποιείται με την εφαρμογή προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που λαμβάνουν χώρα στο Ξενώνα «Η Ελπίς», Παράρτημα του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας «Η Θεωμήτωρ». Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα ήταν οι ένοικοι του Ξενώνα (11 στον αριθμό) οι οποίοι με ελεύθερη βούληση λάμβαναν μέρος στις δραστηριότητες και με τη σειρά μας εμείς καταγράφοντας τις αντιδράσεις τους καταλήξαμε σε διάφορα ενδιαφέροντα συμπεράσματα.