Πολεοδομική μελέτη του Δήμου Ελευσίνας με έμφαση στις αλλαγές του περιβάλλοντος λόγω της βαριάς βιομηχανίας στην περιοχή - Ζαφείρη, Μαρία - Βασίλειος (2015)
Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν είναι ένα πρόσφατο πρόβλημα της Ελευσίνας όμως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό.Αιτία του προβλήματος της αέριας και θαλάσσιας ρύπανσης είναι η ύπαρξη διάφορων πηγών αέριων ρύπων (Βαριές Βιομηχανίες), που προέρχονται απο ανθρωπογενείς πηγές.Σύμφωνα με αυτό έγινε η μελάτη για υλοποίηση των προβλημάτων.