Διερεύνηση δημιουργίας λιμνοδεξαμενής με χρήση του εργαλείου HEC - HMS στην υδρολογική λεκάνη απορροής Πετσοφά στην Καλλονή Λέσβου - Κάζας, Άγγελος (2015)
Στη παρούσα εργασία προσπαθούμε να μοντελοποιήσουμε την επιφανειακή απορροή, σε μια μικρής κλίμακας υδρολογική λεκάνη απορροής στην περιοχή Πετσοφάς, η οποία βρίσκεται στην ευρύτερη λεκάνη απορροής της περιοχής Καλλονής στη Λέσβο. Συγκεκριμένα ψηφιοποιήσαμε στο ArcMap τον τοπογραφικό χάρτη της περιοχής που μας αφορούσε, και εφαρμόσαμε το πρόσθετο εργαλείο HEC-GeoHMS. Έτσι σχεδιάσαμε το χάρτη του υδρολογικού δικτύου της περιοχής. Αποκτώντας πληροφορία που τη χρησιμοποιήσαμε ως δεδομένο εισαγωγής, μαζί με χρονοσειρές μετεωρολογικών δεδομένων, στο αυτόνομο εργαλείο HEC-HMS για να διαχειριστούμε την επιφανειακή απορροή στην περιοχή μελέτης μας. Προκειμένου να διερευνήσουμε την πιθανή θέση κατασκευής μικρής λιμνοδεξαμενής.