Jatropha curcas: an energy crop - Tzorela, Valentina; Τζορέλα , Βαλεντίνα (2015)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την καλλιέργεια της Jatropha curcas που υπόσχεται να γίνει μια ενεργειακή καλλιέργεια όχι μόνο για να μειώσει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα αλλά και για να προσφέρει ανάπτυξη σε αγροτικές κοινωνίες ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες καθώς και για να προσφέρει ένα δίκτυο ενεργειακής ασφάλειας. Η Ινδία, η Κίνα, η Ταϋλάνδη και η Ινδονησία συγκαταλέγονται στα υποψήφια μέρη με σχέδια εντατικοποίησης της καλλιέργειας τα επόμενα χρόνια. Περίπου, 1.01 εκατομμύρια εκτάρια προορίζονται για εμπορική χρήση κυρίως για biodiesel.