Η περιβαλλοντική εκπαίδευση και τα κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα - Μπερερής, Βασίλειος (2015)
Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ( Κ.Π.Ε. ) λειτουργούν στην Ελλάδα σχεδόν μια εικοσαετία. Είναι φορείς εκπαίδευσης, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού συστήματος, που έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν την αρχή και τη βάση μιας μελλοντικής κοινωνίας που σέβεται και δοξάζει τη φύση. Σε αυτή την εργασία θα γίνει μια προσπάθεια να εξεταστεί ο ρόλος των ΚΠΕ σε πρακτικό επίπεδο και να αναγνωρίστει κατά ποσό τα ΚΠΕ έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους πολίτες στο μέλλον.