Εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) - Παπαθεοχάρη, Σταυρούλα (2015)
Η χρήση των ηλεξτρονικών και ηλεκτρικών προϊόντων και συσκευών έχει αλλάξει και βελτιώσει τον τρόπο ζωής. Η πρόώθηση από εταιρείες στην αγορά νέων μοντέλων αλλά και η απαίτηση των καταναλωτών για διαρκώς νέα και καινοτόμα προϊόντα αυξάνει με ραγδαίο ρυθμό τόσο την ποσότητα, όσο και το ποσοστό συμμετοχής των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών του κοινωνικού συστήματος. Η πρόοδος τεχνολογίας στον τομέα των ηλκτρονικών και ηλεκτρικών προϊόντων, έχει σαν αποτέλεσμα τη γρήγορη απόσυρση και τελικά "αχρήστευση" προϊόντων και συσκευών, πολύ πριν ολοκληρωθεί η διάρκεια ζωης . Το πρόβλημα που προκύπτει από την παραγωγή ΑΗΗΕ σχετίζεται τόσο με τον αυξανόμενο όγκο τους και με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους κατά τη διαθεσή τους (ταφή, καυση κ.τ.λ) λόγω της παρούσιας διαφόρων επικίνδυνων ουσίων. Για αυτους τους λόγους αλλα και για άλλους που αναφέρονται αναλυτικότερα στο κείμενο ειναι απαραίτητη η οργάνωση συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης ΑΗΗΕ στην Ελλάδα συμφώνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία.