Βιομηχανία τσιμέντου και περιβαλλοντική διαχείριση: η περίπτωση του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Α.Ε. - Γιαννακοπούλου, Αλίκη (2015)
Στόχος της εργασίας αυτής ήταν να προσπαθήσουμε να δούμε της σχέση της βιομηχανίας τσιμέντου με το περιβάλλον. Πρωταρχικά να δούμε τις επιπτώσεις της σε αυτό και τα μέτρα που έχει λάβει για την προστασία του, καθώς και τον ρόλο της όσον αφορά στην κοινωνία και την οικονομία, κομμάτια αναπόσπαστα της εικόνας της και πολύ σημαντικά για την βιωσιμότητα της. Μια βιομηχανία τσιμέντου είναι μια επιχείρηση και φυσικά οποιαδήποτε προσπάθεια που επιχειρείται για βελτίωση της σχέσης της με το περιβάλλον θα πρέπει να αποτελεί συνδυασμό της έννοιας της βιωσιμότητας με την έννοια του κέρδους.