Συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης στα ακαδημαϊκά ιδρύματα: εφαρμογή του EMAS στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου - Μικροπούλου, Όλγα (2015)
Στην εργασία αυτή γίνεται αναφορά στα Συστήματα Παριβαλλοντικής Διαχείρισης γενικότερα αλλά και ειδικότερα η χρήση αυτών στα πλαίσια λειτουργίας των διαφόρων Πανεπιστημίων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο ΣΠΔ EMAS το οποίο αναλύεται εκτενέστερα και παρουσιάζεται και η εφαρμογή αυτού στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τέλος, διακρίνονται τα οφέλη από τη χρήση αυτού στο Τμήμα όπως επίσης γίνονται και προτάσεις για την καλύτερη εφαρμογή του στα πλαίσια λειτουργίας του Τμήματος.