Χρήση ενδιαιτήματος από την καφέ αρκούδα (Ursus arctos), σε σχέση με τους διαθέσιμους τροφικούς πόρους στη ΒΑ Πίνδο - Κοτσώρη, Χριστίνα (2015)
Στην παρούσα εργασία έγινε διερεύνηση της επιλογής που κάνει η αρκούδα σε σχέση με τους διαθέσιμους τροφικούς πόρους και αν διαφορετικές χρήσεις γης και διαφορετικοί τύπο βλάστησης είναι πιο σημαντικοί από άλλους. Για τη διερεύνηση αυτή έγινε χαρτογράφηση των τροφικών διαθέσιμων του ενδιαιτήματος και έπειτα χωρική ανάλυση των δεδομένων. Από τα αποτελέσματα παρατηρούμε ότι οι αρκούδες εκδηλώνουν μεγάλη προτίμηση για τις αγροτικές καλλιέργειες όσον αφορά την κύρια χρήση γης, ενώ σε σχέση με το κυρίαρχο είδος δέντρου-φυτού προτιμά τα αγρωστώδη και τα δάση δρυός.