Το μουσείο ως όργανο έκφρασης και άσκησης αειφορικής πολιτικής: ειδικά μουσεία, αειφορικές πολιτικές διαχείρισης και οριζόντια διάχυση της αειφορικής προτεραιότητας - Μπουλέρου, Βασιλική (2015)
Η εστίαση στις περιβαλλοντικές επιστήμες, τις παγκόσμιες οικονομίες, το διεθνές δίκαιο, τις διακυβερνητικές συμφωνίες -ο κατάλογος μεγάλος-, δεν θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα προς την αειφορία εκτός αν οι άνθρωποι νιώσουν μέρος της διαδικασίας. Και η διαδικασία αυτή χρειάζεται να τιμήσει την αξία του παρελθόντος, την αίσθηση του παρόντος και τις επιλογές για το μέλλον σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Από αυτή την σφαίρα, τα μουσεία μπορούν να παίξουν κρίσιμο ρόλο γιατί κατέχουν την εμπειρία και τη σοφία του παρελθόντος, η τέχνη και οι συλλογές που φροντίζουν εστιάζουν σε σύγχρονα προβλήματα και κατέχουν τους χώρους και τη δυναμική που μπορεί να ενώσουν τους ανθρώπους να οραματιστούν και να δουλέψουν για ένα ελπιδοφόρο βιώσιμο μέλλον.