Στάσεις και αντιλήψεις πολιτών για την περιβαλλοντική διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου (Τμήμα Βίκου – Αώου) - Φατές, Ελευθέριος (2015)
Η ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο οδήγησε τις κυβερνήσεις πολλών χωρών να θεσπίσουν νόμους για την προστασία σημαντικών περιοχών της επικράτειάς τους. Ωστόσο, η διαχείριση και η προστασία αυτών των περιοχών πλέον αμφισβητείται έντονα από τους κατοίκους κοντά σε αυτές τις περιοχές, με το αποτέλεσμα αυτής της αμφισβήτησης να είναι οι έντονες αντιπαραθέσεις με τους εκάστοτε φορείς. Στόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση των απόψεων, των στάσεων και των αντιλήψεων των κατοίκων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου ώστε να αποτελέσουν έναν οδηγό για την επιλογή του καταλληλότερου διαχειριστικού μοντέλου για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της περιοχής.