Κατανάλωση ενέργειας στον οικιακό τομέα στην πόλη της Μυτιλήνης - Φάππας, Παναγιώτης (2015)
Η οικονομική ανάπτυξη και η ποιότητα ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες είναι στενά συνδεδεμένες τόσο με την ενέργεια όσο και με το περιβάλλον. Η μεγάλη σημασία της ενεργειακής συνιστώσας στην ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα είναι δύσκολο να υποτιμηθεί. Καθώς η ενέργεια είναι κεντρικός παράγοντας στην χρησιμοποίηση των άλλων πηγών του πλανήτη, η διαθεσιμότητα της και τα παραγόμενα απόβλητα αναμένεται να αποτελέσουν τον τελικό περιοριστικό παράγοντα στην οικονομική ανάπτυξη. Σκοπός της παρούσας εργασίας, ήταν να μελετηθεί η ενεργειακή κατανάλωση στον οικιακό τομέα, συγκεκριμένα στην πόλη της Μυτιλήνης. Δηλαδή να γίνει μια έρευνα εις βάθος, και να βγάλουμε συμπεράσματα που να αφορούν το πώς, το που και τον τρόπο που καταναλώνεται η ενέργεια στα νοικοκυριά της Μυτιλήνης.