Διαχείρηση υγρών βιομηχανικών αποβλήτων για συνεπεξεργασία με αστικά λύμματα - Παναγιωτάκης, Ηρακλής (2015)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία ως σκοπό έχει την ανάπτυξη της προβληματικής πάνω στο θέμα της συνεπεξεργασίας των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων με τα αστικά λύματα και ότι συνεπάγεται αυτό. Επίσης προσπαθεί να συγκρίνει τα διάφορα προγράμματα διαχείρισης των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων που ισχύουν σε διάφορες χώρες. Με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για τη σύγκριση αυτή, σχηματίστηκε ένα ερωτηματολόγιο που στάλθηκες σε 20 ειδικούς του θέματος, καθένας από τους οποίους αντιπροσώπευε μία διαφορετική χώρα. Παρόλο, που ο αριθμός των απαντήσεων δεν ήταν ενθαρρυντικός, η προσπάθεια για τη σύγκριση των διαφόρων ανά τον κόσμο συστημάτων διαχείρισης δεν αναβλήθηκε. Αντίθετα προσπάθησε τουλάχιστον να δώσει μία πρώτη προσέγγιση στο θέμα. Τελειώνοντας η παρούσα εργασία, θρασύτητα φιλοδοξεί (λόγω του νεαρού της ηλικίας μου) να προτείνει ένα σωστό πρόγραμμα διαχείρισης για τη συνεπεξεργασία των παραπάνω, λαμβάνοντας υπόψη την ελληνική πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα πολύπλοκη για ένα τόσο απαιτητικό θέμα, όπως είναι η συνεπεξεργασία υγρών βιομηχανικών αποβλήτων και αστικών λυμάτων.