Λογαριασμοί ροής υλικών (αργίλιο, χαρτί, κάδμιο) - Λαζαράκη, Μ. (2015)
Η παρούσα μελέτη έχει σαν αντικείμενο τους Λογαριασμούς Ροής Υλικών (ΛΡΥ) οι οποίοι στοχεύουν την πρόγνωση, πρόληψη και επίλυση θεμάτων που σχετίζονται άμεσα με την περιβαλλοντική και οικονομική πολιτική της Ελλάδας. Η μελέτη αυτή στηρίζεται σε αντίστοιχες έρευνες που ήδη άλλες ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες έχουν αρχίσει ή και ολοκληρώσει και τα θετικά αποτελέσματά τους έχουν γίνει γνωστά είτε μέσω βιβλιογραφίας είτε μέσω συνεδρίων που έχουν πραγματοποιξθεί. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να συμβάλει στην προσπάθεια για την δημιουργία ΛΡΥ για συγκεκριμένα υλικά που επηρεάζουν σημαντικά τόσο την παραγωγική διαδικασία όσο και το περιβάλλον. Οι ΛΡΥ μπορούν μα αποτελέσουν τα «εργαλεία» πολλών ειδικών (επιστημόνων, πολιτικών) που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην οικονομική και περιβάλλοντική πολιτική της χώρας μας.