Σχεδίαση με βάση τον ρυθμό : - Κουκάκη, Αναστασία (2008)
Ακολουθώντας τα χνάρια της απόλυτης μουσικής, μουσική που έχει ως μοναδικό σκοπό να εκφράσει ιδέες και αισθήματα, κάποιοι κινηματογραφιστές προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο, που να ανήκει όμως στον χώρο του κινηματογράφου, την απόλυτη ταινία. Η απόλυτη ταινία κάνει χρήση του αφαιρετικού και όχι του ρεαλιστικού , ενώ συναντάτε επίσης με τον όρο Οπτική Μουσική, καθώς πρόκειται για την "μετάβαση" της μουσικής στον χώρο του κινηματογράφου. Οι ταινίες Οπτικής Μουσικής προκαλούν στον θεατή ότι προκαλεί η μουσική στον ακροατή: καταιγισμό συναισθημάτων, σκέψεων, ιδεών.