Ανάλυση & εφαρμογές παραγοντικών σχεδιασμών : - Βαλαβανιώτη, Ευαγγελία (2008)
Η εργασία αυτή έχει ως σκοπό να εισαγάγει τους αναγνώστες στην έννοια των παραγοντικών σχεδιασμών, να παρουσιάσει ενδεικτικά κάποιες μεθόδους παραγοντικών σχεδιασμών χωρίς επαναλήψεις και στη συνέχεια να συγκρίνει τις μεθόδους αυτές μεταξύ τους αλλά και με αποτελέσματα που προκύπτουν απο μεθόδους στατιστικής ανάλυσης που χρησιμοποιούνται ευρέως.Στο Α' μέρος της εργασίας αναφέρονται κάποιες βασικές έννοιες σχετικά με τους σχεδιασμούς και αναλύονται 3 χαρακτηριστικές μέθοδοι και συγκεκριμένα η μέθοδος του Daniel, του Lenth και του Dong. Στο Β' μέρος συγκρίνονται οι μέθοδοι αυτοί και παρουσιάζονται κάποιες σχετικές εφαρμογές σε δεδομένα που ήδη έχουν δώσει κάποια αποτελέσματα μέσω μοντέλων Poisson και Αρνητικής Διωνυμικής κατανομής.