Ladri di biciclette - De Sica, Vittorio, 1901-1974; Maggiorani, Lamberto, 1910-1983 (ArtFree, 2006)
Ένας μεροκαματιάρης χάνει το ποδήλατό του. Κι αρχίζει να ψάχνει να το βρει. Στην πραγματικότητα είναι η απλή ιστορία ενός ταπεινού ανθρώπου, που κλέβοντας του το ποδήλατο, του έκλεψαν την αξιοπρέπειά του, τον ρεζίλεψαν στα μάτια των συναδέλφων του, της οικογένειάς του, του ίδιου του εαυτού.