Platoon - Stone, Oliver; Stone, Oliver; Berenger, Tom, 1949-; Dafoe, Willem; Sheen, Charlie (MGM Home Entertainment, 2001)
Ο Κρις Τέηλορ εγκαταλείπει τις σπουδές του στο κολλέγιο και πηγαίνει εθελοντικά στο Βιετνάμ. Ο ιδεαλισμός του Κρις διαλύεται απότομα όταν αντικρύζει την αληθινή όψη του πολέμου. Οι συνάδελφοί του που γίνονται κομμάτια δίπλα του, οι σφαγές και οι βιασμοί σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού και η προδοτική ζούγκλα, δεν αργούν να κάνουν το νεαρό εθελοντή τόσο κυνικό, όσο και οι υπόλοιποι μαχητές. Ο Κρις θα παρακολουθήσει τη σύγκρουση ανάμεσα στο λοχία Ελάϊας, ένα βετεράνο που διατηρεί ατόφια την ανθρωπιά του και το λοχία Μπαρνς, ένα ψυχοπαθή φονιά. Σύγκρουση που θα εξελλιχθεί σε αιματηρή αναμέτρηση.