Δυσαριθμησία : - Κορναράκη, Κωνσταντίνα (2008)
Η εργασία αυτή κατέληξε στην διατύπωση προδιαγραφών και στην ανάπτυξη ενός μεθοδολογικού πλαισίου για το σχεδιασμό παιχνιδιών που σκοπό έχουν την βελτίωση των αριθμητικών δεξιοτήτων. Παιχνίδια αυτού του τύπου απευθύνονται συνήθως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, στο ξεκίνημα δηλαδή της επαφής τους με τον αριθμητικό συμβολισμό. Η μελέτη εστιάζει στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην αριθμητική επεξεργασία και τον υπολογισμό καθώς και στην ειδική περίπτωση της αναπτυξιακής δυσαριθμησίας. Οι προδιαγραφές προέκυψαν μέσα από συνδυαστική θεώρηση των μοντέλων που έχουν προταθεί για την ερμηνεία του φαινομένου της δυσαριθμησίας (μοντέλα για την γνωστική ανάλυση τις επεξεργασίας των αριθμών και των υπολογισμών), των αναπτυξιακών θεωριών της μάθησης και τις θεωρίες του παιχνιδιού.