Girl with a pearl earring - Webber, Peter; Firth, Colin, 1960-; Johansson, Scarlett, 1984-; Wilkinson, Tom, 1948- (Pathe Features, 2003)
Στην Ολλανδία του 17ου αιώνα, οι δυσκολίες της ζωής αναγκάζουν την 16χρονη Γκριτ να γίνει υπηρέτρια της οικογένειας ενός φημισμένου ζωγράφου. Γοητευμένη στην αρχή από τον κόσμο των χρωμάτων και των φωτοσκιάσεων και στη συνέχεια από τον ίδιο τον ζωγράφο, η Γκριτ θ'αρχίσει να συμμετέχει στη δουλειά του. Καθώς η οικειότητα μεταξύ τους μεγαλώνει, το σκάνδαλο είναι αναπόφευκτο.