Ανάλυση και σχεδιασμός σύνθετου πλακιδίου δαπέδου : - Λουκοπούλου, Παρασκευή (2008)
Οι ινοσανίδες μέσης πυκνότητας (mdf) χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε πολλές εφαρμογές λόγω των μεγάλων πλεονεκτημάτων που παρουσιάζουν. Μία από τις εφαρμογές με μεγάλες απαιτήσεις αντοχής είναι η χρήση των mdf ως πλακίδια δαπέδου κυρίως για επαγγελματικούς χώρους. Η βιβλιογραφία δείχνει ότι η ασφαλής και βέλτιστη χρήση των ινοσανίδων βασίζεται κυρίως σε πειραματικά δεδομένα που αφορούν την μηχανική συμπεριφορά τους. Τα δεδομένα αυτά όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις που η κατασκευή μας είναι πολύπλοκη είτε από πλευράς γεωμετρίας είτε από πλευράς συμπεριφοράς υλικού. Είναι λοιπόν αναγκαίο να αναπτυχθεί μια μεθοδολογία για την ανάλυση κατασκευών από mdf με σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης, όπως η μέθοδος των πεπερασμένω στοιχείων.