Atonement - Wright, Joe, 1972-; McAvoy, James, 1979-; Knightley, Keira, 1985- (Universal Studios, 2007)
1935. Την πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού, η 13χρονη Βριώνη Τάλλις βλέπει την αδερφή της Σεσίλια να βουτά στο συντριβάνι του εξοχικού τους με τον παιδικό της φίλο Ρόμπι... Η ζωή όλων ανατρέπεται όταν η Βριώνη, παρερμηνεύοντας το φλερτ των δύο νέων και με αρωγό την καλπάζουσα φαντασία της θα κατηγορήσει άδικα τον Ρόμπι για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που δεν έχει κάνει ποτέ. Όταν τελικά μετανιώσει και ζητήσει συγχώρεση από αυτούς που πλήγωσε, θα κερδίσει την εξιλέωση;