Salome - Saura, Carlos 1932-; Saura, Carlos 1932-; Gomez, Aida 1967- (Art Free, 2006)
"Η Aida Gomez ξεκινά τις πρόβες για μια νέα παράσταση. Η μουσική, τα κοστούμια, τα σκηνικά, αρχίζουν να υλοποιούνται... Ξαφνικά, διακρίνουμε μια φιγούρα καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι... Συνειδητοποιούμε ότι πρόκειται για τον Ηρώδη, Τετράρχη της Γαλιλαίας. Βρισκόμαστε στη γιορτή των γενεθλίων του. Ο Ηρώδης επιθυμεί να δει τη θετή του κόρη να χορεύει γι'αυτόν, με οποιοδήποτε κόστος. Εκείνη όμως αρνείται. Έχει μάτια μόνο για έναν άνδρα, τον Βαπτιστή. Η Σαλώμη προσπαθεί να αποπλανήσει τον ευσεβή άνδρα αλλά αποτυγχάνει. Απογοητευμένη και θυμωμένη, δέχεται να εκπληρώσει την επιθυμία του Ηρώδη: χορεύει γι'αυτόν έναν πανέμορφο, αισθησιακό και προκλητικό χορό. Ο Ηρώδης, με τον αέρα του νικητή, την πλησιάζει μα πετρώνει από τον τρόμο όταν η κοπέλα του γνωστοποιεί το δικό της αίτημα: η Σαλώμη ζητά το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή". - Περίληψη από το κιβώτιο.