Rocco e i suoi Fratelli - Visconti, Luchino, 1906-1976; Delon, Alain, 1935-; Salvatori, Renato; Παξινού, Κατίνα, 1900-1973; Φωκάς, Σπύρος; Girardot, Annie, 1931-2011 (Art Free, 2006)
Η χήρα Ροσάρια μετακομίζει στο Μιλάνο από το χωριό της, με τους 4 γιούς της. Ο πέμπτος της γυιός ο Βινσέντζο ζεί ήδη στο Μιλάνο. Στην αρχή η οικογένεια έχει πολλά προβλήματα, αλλά στο τέλος καταφέρνουν να τακτοποιηθούν και θα βρεθεί μιά δουλειά για τον καθένα. Ο Σιμόν παίζει μπόξ, ο Ρόκκο δουλεύει σε στεγνοκαθαριστήριο και ο Τσίρο πηγαίνει σχολείο. Ο Σιμόν, θα συναντηθεί με την Νάντια, μια νεαρή πόρνη, με την οποία θα αναπτύξει ένα φλογερό ειδύλλιο. Μετά από λίγο καιρό όμως, ο Ρόκκο αφού τελειώσει το στρατιωτικό, θα πέσει στα δίκτυα της, και θα αναπτύξει κι αυτός μια σχέση μαζί της. Η πίκρα και η ζήλεια θα ανάψει τις φλόγες της ανάμεσα στα δυό αδέλφια και οι αψυμαχίες θα τους οδηγήσουν πολύ μακρυά , τόσο μακρυά, όσο ένας φόνος...