Dievu miskas - Puipos, Algimanto; Puipos, Algimanto; Masalskis, Valentinas (Art Free, 2006)
"2ος Παγκόσμιος Πόλεμος: ο λιθουανός ποιητής, συγγραφέας και καθηγητής λογοτεχνίας Balis Sruage αποκαλούμενος στην ταινία ως "Ο Καθηγητής", συλλαμβάνεται από την Γκεστάπο επειδή ενθάρρυνε τους σπουδαστές του να μην προσχωρήσουν στο γερμανικό στρατό. Στέλνεται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σε ένα δάσος, όπου σύμφωνα με τους λιθουανούς μύθους αποκαλείται το Δάσος των Θεών. Ο καθηγητής μαθαίνει πώς να ανταπεξέλθει στη δομή εξουσίας στο στρατόπεδο όπου κάθε μέρα η ζωή γίνεται όλο και περισσότερο παράλογη καθώς το τέλος του πολέμου πλησιάζει...". - Περίληψη από το κιβώτιο.