Ψηφιοποίηση έργων τέχνης : - Δραχτίδης, Κωνσταντίνος (2008)
Θίγεται το θέμα της ψηφιοποίησης έργων τέχνης, θεωρώντας το ως ένα σύστημα στο οποίο εμπλέκονται ο δημιουργός καλλιτέχνης, το καλιτεχνικό έργο, ο θεατής, η ίδια η διαδικασία της ψηφιοποίησης όπως και ένας όγκος πληροφορίας που δημιουργείται και ανανεώνεται συνιστώντας την τεκμηρίωση της ψηφιακής αναπαράστασης του καλλιτεχνικού έργου. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο κομμάτι της αλληλεπίδρασης, δηλαδή της σχέσης των εμπλεκομένων στοιχείων στο παραπάνω σύστημα