La marche de l'empereur - Jacquet, Luc; Jacquet, Luc (Audio Visual Enterprises, 2006)
"Κάθε χειμώνα, στην καρδιά της ανελέητης ερήμου του πάγου της Ανταρκτικής, στο βάθος του πιο αφιλόξενου πεδίου της Γης, παρατηρείται ένα απίστευτο ταξίδι, σταθερά εδώ και χιλιετίες. Χιλιάδες αυτοκρατορικοί πιγκουΐνοι, εγκαταλείπουν τον ωκεανό και ξεκινούν το ταξίδι τους προς την ενδοχώρα, μια περιοχή που δεν συντηρεί κανενός άλλου είδους ζωή. Με μικρά βήματα, στοιχισμένοι σαν σε οργανωμένη στρατιά, καταπονημένοι από το άσπλαχνο φορτίο της μαινόμενης χιονοθύελλας, και κάτω από θερμοκρασίες που δεν αντέχει κανένα άλλο ζώο, οι αυτοκρατορικοί πιγκουΐνοι παλεύουν μέσα στον απέραντο λαβύρινθο του πάγου. Συνεχίζουν αποφασιστικά, οδηγούμενοι από την παντοδύναμη επιθυμία της αναπαραγωγής, της συνέχισης του είδους τους". - Περίληψη από το κιβώτιο.