Tokyo story - Ozu, Yasujiro 1903-1963; Ruy, Chishu 1904-1993 (Classic films library, 2005)
"Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ταξιδεύει στο Τόκιο για να επισκεφθεί τα παιδιά του. Εκεί όμως, αντιμετωπίζει την αδιαφορία, την αγνωμοσύνη και τον εγωισμό. Όταν τα ανυπόμονα παιδιά στέλνουν τους γονείς τους σε ένα θέρετρο, η ταινία εμβαθύνει σε μια ιδιαίτερα συγκινητική μελέτη για την θνητότητα". - Περίληψη από το κιβώτιο