Trois couleurs - Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996; Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996; Delpy, Julie, 1969-; Zamachowski, Zbigniew (Audio Visual Enterprises, 2007)
Ο Κάρολ είναι Πολωνός κομμωτής. Η σύζυγός του, Ντομινίκ είναι Γαλλίδα. Τους γνωρίζουμε κατά την απόφαση του δικαστηρίου για το διαζύγιό τους. Κατά την Ντομινίκ, ο γάμος τους δεν ολοκληρώθηκε, κάτι που ο Κάρολ δεν αρνείται. Έτσι, ο Κάρολ τα χάνει όλα: την αγάπη, τη γυναίκα του, το κομμωτήριό του. Χωρίς χρήματα, χωρίς διαβατήριο, ταπεινωμένος και κυνηγημένος από την αστυνομία δεν μπορεί να επιστρέψει στην Πολωνία. Η βοήθεια θα έρθει από τον Μικολάι, έναν συμπατριώτη του που γνωρίζει στο μέτρο και τότε έρχεται η ώρα να καταστρώσει προσεκτικά την εκδίκησή του.