Τεχνικές βελτιστοποίησης κατάταξης δικτυακών τόπων σε αποτελέσματα υπηρεσιών αναζήτησης στο διαδίκτυο : - Λουκάς, Αθανάσιος (2008)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη των τρόπων αναζήτησης πληροφορίας στο διαδίκτυο, δηλαδή οι μηχανές αναζήτησης και μετα-αναζήτησης, καθώς και των προβλημάτων που εμφανίζονται κατά την ανάκτηση των αποτελεσμάτων. Θα μελετηθούν οι τεχνικές καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά βελτιστοποίησης κατάταξης των δικτυακών τόπων στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και θα γίνει επισκόπηση των υπαρχόντων μηχανισμών προώθησης των αποτελεσμάτων.Στη συνέχεια, θα προταθεί μια μέθοδος βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων για τη μηχανή αναζήτησης Google η οποία βασίζεται τόσο στην δομή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας όσο και στους συνδέσμους που υπάρχουν στη σελίδα αυτή. Η πρόταση αυτή θα συνοδεύεται από την υλοποίηση λογισμικού το οποίο μετά από έλεγχο συγκεκριμένων παραμέτρων θα παράγει αυτοματοποιημένες συστάσεις βελτιστοποίησης. Τέλος, θα παρατεθούν τα συμπεράσματα της μελέτης αυτής καθώς και οι δυνατότητες που υπάρχουν για μελλοντική έρευνα και βελτιώσεις.