Blizna - Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996; Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996; Pieczka, Franciszek; Dmochowski, Mariusz, 1930-1992; Stuhr, Jerzy; Skotnicki, Jan, 1933-2013; Igar, Stanislaw; Holland, Agnieszka, 1948- (Krzysztof Kieslowski collection, 1997)
Μετά από διάφορες συζητήσεις και πρόχειρους σχεδιασμούς λαμβάνεται η απόφαση για την τοποθεσία που θα χτιστεί ένα νέο εργοστασιακό συγκρότημα και υπεύθυνος για την ανοικοδόμηση του ορίζεται ο Μπεντνάρ. Το εργοστάστιο θα προσφέρει δουλειά και νέες ευκαιρίες στους κατοίκους της πόλης, αλλά ταυτόχρονα το μεγάλο κτιριακό συγκρότημα θα αποτελέσει πραγματική απειλή για το περιβάλλον. Παρά τις καλές προθέσεις του, ο Μπεντνάρ διχάζεται ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, ανάμεσα στην επιθυμία του και την πραγματικότητα...